Hotel Finn ABs hantering av dina personuppgifter

Hotel Finn AB värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna policy beskriver varför vi samlar in information om dig och hur informationen hanteras. Vi beskriver också vilka rättigheter du har. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt. Har du några frågor om denna policy kan du alltid kontakta oss på info@hotelfinn.se

Vilka personuppgifter vi behandlar

Vi samlar in dina personuppgifter, såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress (ev. personnummer) när du på något sätt frivilligt delar dina personuppgifter med oss via hemsidan, exempelvis när du bokar rum. Vi sparar även kreditkortsuppgifter och för icke svenska medborgare sparar vi även passnummer.

När du besöker hemsidan samlar vi också in enhetsinformation – t.ex. anonymiserad IP-adress, webbplatsinställningar, operativsystem, geografisk information, plattform och skärmupplösning (via statistikverktyg).

Hur länge vi sparar dina uppgifter

Hotel Finn AB sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i denna policy. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan, med undantag för avidentifierade uppgifter som vi kan komma att spara för statistikändamål.

Vad vi gör med informationen

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster till dig. Här kan du se vilka uppgifter vi behandlar, i vilka situationer och vilken rättslig grund vi stödjer vår användning på. Uppgifter markerade med * betyder att uppgifterna är frivilliga och att vi bara samlar in dem om du har valt att lämna dem.

När du kontaktar oss via e-post lämnar du dessa kategorier av uppgifter

  1. Kontaktuppgifter
  2. Ärendeuppgifter

Vilket innehåller följande personuppgifter

  1. Namn*, E-post, Telefonnummer*
  2. Meddelande i löptext

Vilket vi behandlar enligt vårt legitima intresse att svara på din förfrågan.

När du bokar rum på vår hemsida via tjänster hos booking.com lämnar du dessa kategorier av uppgifter som vi sen sparar i vårt interna bokningssystem.

  1. Kontaktuppgifter
  2. Diverse val relaterat till din bokning
  3. Frågor till hotellet och ankomsttid

Vilket innehåller följande personuppgifter

  1. Titel*, Förnamn*, Efternamn, E-post
  2. Antal gäster, gästernas namn, frukost (ja eller nej), cykeluthyrning*, Intresse av flygplatstransfer*
  3. Meddelande i löptext*, val av tid på dygnet för ankomst*, gästparkering ja eller nej*

Vilket vi behandlar i enlighet med ditt uttryckliga samtycke.

Klicka här för att läs mer om booking.coms cookie- och sekretessregler


Skyddet av dina personuppgifter

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Hotel Finn AB har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring, spridning och radering. Exempelvis sparas alla uppgifter i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning och brandvägg.

Vi kommer aldrig att dela dina personuppgifter till tredje part utan din tillåtelse. Ibland delar vi dina personuppgifter till leverantörer eller underleverantörer för att kunna utföra våra åtaganden gentemot dig.

Om Hotel Finn AB eller en väsentlig del av Hotel Finn ABs tillgångar förvärvas av en tredje part, kan personuppgifter komma att delas vidare till den tredje parten, för att uppdraget ska kunna drivas vidare.

Dina rättigheter

Du som registrerad hos oss har flera rättigheter som du bör känna till.

  • Du har rätt att kostnadsfritt, begära ett registerutdrag.
  • Du har rätt till att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills de blir ändrade.
  • Du har rätten att bli glömd, men radering av personuppgifter kan inte ske om det krävs för att fullgöra avtalet eller om annan svensk eller europeisk lag, domstols- eller myndighetsbeslut säger annat, samt om det baseras på berättigat intresse. Skulle du tycka att det inte finns berättigade skäl eller att berättigat intresse är felaktig har du rätt att invända mot behandlingen.
  • Du har också rätt att dra in ett samtycke, lämna klagomål om behandlingen till Datainspektionen och invända mot direktmarknadsföring.


Kontakta oss

Box 1136
221 04 Lund
+46 46 280 63 00
info@hotelfinn.se
 

Cookies

Vad är cookies och hur fungerar de?

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Vad använder Hotel Finn AB cookies till?

  • mäta trafiken på sajten. Till exempel vilka sidor på www.hotelfinn.se som besökts, när och hur. Sådan statistik innehåller dock aldrig någon form av personlig information.
  • förenkla ditt besök på www.hotelfinn.se.


Sessioncookies

Hotel Finn AB använder sessioncookies. Den lever så länge din webbläsare är öppen. Om du öppnar en ny så skapas det en ny sessioncookie.

Övriga cookies

Hotel Finn AB sparar också annan information i cookies. Vi sparar bl.a. ett slumpmässigt värde som vi använder för att hämta dina inställningar (sortering i listor, etc) i en databas.


Vilka cookies finns på vår hemsida och vad de används till

Drupal – cookies länkade till publiceringsverktyget (CMS) vilket webbplatsen är byggd på.

  • has_js - bestämmer om JavaScript är aktiverat så att Drupal mer effektivt kan utföra funktioner för att förbättra användarvänligheten.


Google Analytics* – används för att mäta antalet besökare och annan statistik relaterat till besöken på www.hotelfinn.se.

  • _utma (two years) Används för att särskilja användare och sessions.
  • _utmz (six months) Används för att spara trafikkällor eller kampanj för att kunna se varifrån besökaren kommit.
  • _utmb (30 minutes) Används för att bestämma nya sessions/besök.
  • _utmt (ten minutes) Används för att strypa förfrågningsbegäran.

*I de cookies vi använder sparas ingen personlig information och/eller information relaterad till vilka sidor du besöker. All data som hämtas in av Google Analytics för oss att mäta besökarstatistik på hemsidan är anonymiserat.

Booking.com – När du bokar rum direkt via hotelfinn.se förekommer tredjepart-cookies från vår bokningstänst hos booking.com. De cookies är till för att förenkla dina val kring val av datum innan du går vidare till vår bokningstjänst som de tillhandahåller på extern webbadress under huvuddomänen booking.com.

Klicka här för att läs mer om booking.coms cookie- och sekretessregler

Så förhindrar du att cookies lagras

Du kan radera cookies från din hårddisk när som helst, men detta gör att dina personliga inställningar försvinner.
Du kan också ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas på din hårddisk. Detta försämrar dock funktionaliteten på vissa webbsidor, kan förhindra tillgång till medlemssidor och göra att visst innehåll och vissa funktioner inte är tillgängliga.

Mer information om hur du kan förhindra cookies kan du läsa på http://www.allaboutcookies.org.

Ändring av personuppgifts- och cookiespolicyn

Vi kan komma att uppdatera denna policy. Vi kommer meddela ändring på www.hotelfinn.se och även upplysa om ändringarna vi gjort i dataskyddspolicyn.