Om FINN'S design

Enkelt med medveten design

Tidigt ville vi göra det enkelt för våra gäster att skapa trivsel efter eget huvud. Det blev då självklart att skapa en modern inredning med egen personlighet och med utrymme för gästens egen prägel. Färger och material är lugna och trivsamma vilket gör att de fungerar bra ihop med gästens egna tillhörigheter.

Flexibilitet är ledordet. Med flyttbara möbler kan gästen skapa sin tillvaro helt utifrån sina egna behov. Du kan till exempel flytta på arbetsbordet och därmed skapa en middagssittning för hela familjen vid besök. Silikonlampan ”Unfold” från Muuto blir inte varm vid användning, så den drar man enkelt med sig dit man vill för optimal belysning. Det lilla sidobordet ”Don’t leave me” från Hay, lyfter man enkelt åt sidan när man vill. Små detaljer som till exempel att sängens filt är stor nog att mysa med i soffan, hoppas vi bidrar till att skapa ett rum att leva och trivas i.
Badrummet är ett viktigt rum för varje hotellgäst. Vi har därför låtit det bli stort och funktionellt i varma färgtoner. I korridoren står hotellrumsdörrarna i fokus, med tydliga nummer och med en färg att minnas.

Samma färger, material och designdetaljer återkommer genom hela hotellet, i alla olika kategorier av rum och i lobbyn. Lobbyn är förresten ingen vanlig lobby och lounge. Det är gästernas vardagsrum där man enkelt rör sig i köket, sitter vid den öppna spisen eller framför Wii-konsolen.
Avslappnat och funktionellt. Den fotografiska konsten av Göran Örtegren är en del av designen med temat ”Möten”. Det handlar om människor som möts i Lunds stadsrum och arkitektur – och på Hotel Finn, förstås.