Service och self service

Via enkla, smarta datoriserade self service-kiosker med pekskärmar kan du när som helst på dygnet checka in och ut, handla och värma färdigrätter från vår kylmonter.

Den personlig servicen finns också – för oss som drivit hotell i över 40 år är det en oerhört viktig grundsten. Och det är här Hotel Finn’s värdar kommer in i bilden. Vardag klockan mellan 07.00 – 21.00 finns värdar på plats för att hjälpa dig, svara på frågor, tipsa om aktiviteter eller restauranger och boka taxi. Observera att tiderna kan vara flexibla, kontakta oss gärna i förväg om det finns några frågor till våra värdar.

24 timmar innan ankomst skickar vi ett sms till det mobiltelefonnummer du uppgett vid bokningstillfället. I detta sms finns din personliga kod till Hotel Finn’s entrédörr. Väl inne i lobbyn checkar du in via incheckningskiosken med pekskärm, lika snabbt och smidigt som du checkar in på en flygplats och då får du ditt nyckelkort.

Du behöver ett kreditkort för att checka in.

Skulle du behöva hjälp kan Hotel Finn’s gäster alltid vända sig till vårt systerhotell, Lundia, som genom fjärrstyrning kan släppa in gäster som anländer nattetid samt vara behjälpliga med in- och utcheckning. Vid ingången finns en porttelefon kopplad till Hotel Lundia som kan släppa in dig på hotellet via fjärrstyrning, ja till och med öppna dörren till ditt hotellrum. Dessutom, i Hotel Finn’s entré, precis intill incheckningskiosken, finns en direktkopplad telefon till receptionen på Hotel Lundia som är bemannad dygnet runt, alla dagar i veckan.

Ja, det kan du. Trygghet och säkerhet är vår högsta prioritet varför Hotel Finn är utrustat både med övervakningskameror och avancerade säkerhetssystem. Ingen kommer in på hotellet utan nyckelkort eller personlig kod. Hotellet har ett direktkopplat, automatiskt brandlarm samt inbrottslarm kopplat till bevakningsföretag. Du kan alltid ringa och tala med vårt systerhotell Lundia, det är bemannat dygnet runt. Du når det via Hotel Finn’s nummer 046-280 63 00. Skulle fara uppstå, ring SOS Alarm på 112.

Incheckning från kl 15.00, utcheckning senast kl 11.00.

På Hotel Finn är det inga problem att ta emot familjemedlemmar eller vänner under din vistelse. Tvärtom. Det är en viktig del i vår grundfilosofi – att våra gäster ska ha samma friheter som hemma! Tänk bara på att boka rätt rumstyp så du har plats för dina gäster. I Studio L och XL finns en bäddsoffa där en vuxen eller två barn sover bekvämt. Extrasängar finns inte att tillgå. Barnsängar (spjälsäng) finns att låna utan extra kostnad, bara kontakta våra värdar 24 timmar före ankomst.

Besökande gäster betalar 200 SEK per natt. (Se prislista) Övernattningsbag, bestående av sängkläder, kudde, täcke och handdukar, hämtar du hos din värd.

WiFi är gratis på Hotel Finn och vi har förenklat det hela genom att inte ha någon kod. Det är bara att surfa!

Om mat & dryck

Under Covid-19 ingår inte frukost i priset. Det finns ett enklare utbud av varor som gäster kan köpa i Finns Kitchen.

Under Covid-19 ingår inte frukost men det finns kompletterande varor att köpa för att göra sin egen frukost.

om rummen

Den stora skillnaden är storleken och antal sovplatser.

Studio M rymmer 1-2 personer (dubbelsäng, 140 eller 160 cm bred).

Studio L rymmer 1-4 personer (dubbelsäng, 160 cm bred och bäddsoffa, 140 cm bred som rymmer två barn eller en vuxen).

Studio XL rymmer 1-4 personer + 1 barn (dubbelsäng, 160 cm bred, bäddsoffa, 140 cm bred som rymmer två barn eller en vuxen samt möjlighet att ställa in barnsäng). Egen balkong, tvätt- och diskmaskin. Badkar.

Rummen städas var femte dag. Då ingår lättare diskning och byte av sängkläder och handdukar. Extra städning kan köpas till vid bokningstillfället eller på plats. (Se prislista)

Handdukar och sängkläder byts var femte dag. Extra handdukar/byte av sänglinnen kan köpas till vid bokningstillfället eller på plats. (Se prislista)

Barnsäng/spjälsäng och barnstol går att låna utan extra kostnad. Kontakta någon av våra värdar 24 timmar före ankomst.

Ja, alla rum har hårtork.

Ja, kontakta någon av värdarna på 046-280 63 00.

Det finns inga fasta telefoner på rummet, däremot finns en telefon vid incheckningskiosken som kopplar direkt till värd eller Hotel Lundia. Det finns telefon med kontantkort till uthyrning. Kontakta våra värdar. (Se prislista)

Det finns inget kassaskåp på rummet. Vid behov kontakta våra värdar på 046-280 63 00.

För att se en fullständig förteckning över våra extratjänster och priser, klicka här.

Ja, vi har fyra stycken handikappanpassade rum. De är alla Studio L.

om omgivningen

Till Coop, som ligger på Mårtenstorget i Lund, promenerar du på ungefär tio minuter. Det finns även en ICA på gångavstånd (ungefär fem minuter) samt en minilivs runt hörnet.

Hotel Finn ligger ungefär tio minuters gångväg från det restaurang- och cafétäta Mårtenstorget i Lund, där även stans bästa shoppingstråk finns. Till domkyrkan promenerar du på 15 minuter. Till centralstationen promenerar du på ca 20 minuter. Hotel Finn har också cyklar till utlåning (gratis såklart!). Lund är en cykelstad och som cyklist är det mycket enkelt och bekvämt att ta sig runt.

Från Hotel Finn tar det ca 20 minuter att promenera till centralstationen i Lund varifrån du kan ta tåget till exempelvis Malmö (ca 20 minuter), Köpenhamn (ca 45 minuter) och övriga Skåne och Sverige.

Närmsta busshållplats ligger direkt utanför dörren. Det är buss 3 som tar dig till Lund Central, buss 171 tar dig till Malmö. Övriga busslinjer utgår från centralstationen.

Ja, som gäst på Hotel Finn lånar du cykel utan extra kostnad. Här gäller ”först-till-kvarn”-principen! Hotel Finn ligger ungefär fem minuters cykelväg från det restaurang- och cafétäta Mårtenstorget i Lund, där även stans bästa shoppingstråk finns.

På Mårtenstorget, ungefär tio minuters gångväg från Hotel Finn.

På Mårtenstorget, ungefär tio minuters gångväg från Hotel Finn.

OM betalning

Ja, det går enkelt att få om företaget är angivet i bokningen. Annars kan du be våra värdar lägga till företagsnamnet på bokningen innan du checkar ut.

Hotel Finn är ett kontantfritt hotell. Du behöver alltså ett kreditkort för att checka in och betala. Allt du handlar under din vistelse läggs på hotellnotan och betalas vid utcheckningen.

Om bokning

Ja, den som genomför bokningen behöver inte vara den som bor på hotellet. Däremot underlättar det mycket för personen som ska checka in, om bokningen är gjord i gästens namn. Gästen behöver ha reservationsnumret och giltigt kreditkort med sig vid incheckning.

Ja det går bra att boka och checka in utan tidigare gjord reservation när våra värdar är på plats. Då vi är ett kontanfritt hotell sker betalning med kreditkort (chip & pin) och giltig legitimation måste visas.

övrigt

Det finns elva parkeringsplatser precis utanför hotellet. De är gratis för hotellgäster och principen är ”först-till-kvarn”. Övrig parkering sker i kvarteren omkring, (läs på P-skyltarna angående eventuell avgift).

Ja det går bra att lämna kvar bagaget när våra värdar är på plats. Vi tar även hand om återkommande gästers bagage mellan vistelserna hos oss.

Om husdjur följer med på resan hänvisar vi till Hotel Lundia som har speciella rum där husdjur är välkomna att bo. 

Bor du i Studio XL har du tvättmaskin/torktumlare på rummet. Annars finns det en tvättstuga i källaren. Tvättmedel kan du köpa i Finn’s Kitchen. Dörren till tvättstugan öppnas med din rumsnyckel. (Se prislista)

Hotel Finn i Lund erbjuder fem olika rumstyper, totalt 80 rum, anpassade efter våra gästers olika behov. Läs mer om rummen här.

Hotel Finn är ett rökfritt hotell. Askfat är uppsatta utomhus, på flera platser runt om hotellet – det finns t.ex. vid huvudentrén och på Finn’s Backyard. En del rum på entréplan har utgång direkt till Finn’s Backyard via altandörren.